Specifieke problemen

Deze groep mensen krijgt soms met specifieke problemen te maken. Onder andere omdat de maatschappij heterogericht is. Maar ook duidelijke normen heeft over de tweedeling mannen en vrouwen. Je kunt dan denken aan problemen m.b.t. de coming-out, individuele worstelingen, acceptatieprocessen, seksualiteit en relatie. Vaak is er psychische hulp gewenst voor, tijdens en na de transitie van transgenders. Deze hulp kan bijvoorbeeld gericht zijn op bewustwording, acceptatie, vaardigheden, en op begeleiding bij keuzes en veranderingen.

Vragen over dit onderwerp?

Bij GGD Zeeland kun je vrijblijvend terecht, met je vragen over dit onderwerp. We benaderen je vraag vertrouwelijk. En als jij dit wilt, verwijzen we je door naar andere hulpverleners. Neem gerust contact met ons op via soa@ggdzeeland.nl. Of kijk voor meer informatie op de volgende websites:

Mannen die seks hebben met mannen (MSM)

Soms brengt het hebben van seks; als man met andere mannen, meer gezondheidsrisico’s met zich mee. Ben jij een man en heb je (ook) seks met verschillende partners? Dan raden wij jou aan om elk half jaar een gratis en anonieme SOA-test, bij ons, te doen. Je wordt dan standaard getest op chlamydia, gonorroe, syfilis en HIV.
Ook is het mogelijk om je (gratis) te beschermen door:

Meer informatie of een afspraak?

Meer informatie lees je op de website mantotman.nl. Bel ons afsprakenbureau via 088 – 368 7600 (tijdens kantooruren, 10 cent per minuut plus de eventuele kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon).