Menu

Seksuele diversiteit

LHBT

Seksuele diversiteit verwijst naar de variatie die er is in seksuele geaardheid en sekse identiteit. Hier vallen lesbische vrouwen, homomannen, biseksuele en transgender mannen en vrouwen onder (LHBT).

Deze groep mensen krijgt soms met specifieke problemen te maken. Onder andere omdat de maatschappij heterogericht is, maar ook duidelijke normen heeft over de tweedeling mannen en vrouwen.

Je kunt dan denken aan problemen m.b.t. de coming-out, individuele worstelingen, accep­tatie­processen, seksualiteit en relatie. Vaak is er psychische hulp gewenst voor, tijdens en na de transitie van transgenders. Deze hulp kan bijvoorbeeld gericht zijn op bewustwording, acceptatie, vaardigheden en op begeleiding bij keuzes en veranderingen.

 

Bij GGD Zeeland kun je vrijblijvend terecht met vragen over dit onderwerp. We benaderen je vraag vertrouwelijk en kunnen je verwijzen naar andere hulpverleners als jij dat wilt. Neem gerust contact met ons op via sense@ggdzeeland.nl. 

 

Of kijk voor meer informatie op de volgende websites: 

Iedereenisanders.nl

LHBT jongerengroep

LHBT netwerk zeeland

coczeeland.nl

 

Mannen die seks hebben met mannen (MSM)

Soms brengt het hebben van seks; als man met andere mannen meer gezondheidsrisico’s met zich mee. Ben je een man en heb je (ook) seks met verschillende partners? Dan raden wij aan om elk half jaar een gratis en anonieme soa-test bij ons te doen. Je wordt dan standaard getest op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv.

Het is mogelijk om je (gratis) te beschermen door;

-Vaccinatie (A/B en AGW)

-Pep en PrEP

 

Bel voor meer informatie of een afspraak naar ons afsprakenbureau via 0900-3696969 (10 cent per minuut + eventuele kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon). Meer informatie is ook te vinden op www.mantotman.nl.