De reizigersadvisering is onderdeel van de publieke gezondheid en heeft een duidelijk preventie-gerelateerd aspect in de bestrijding van infectieziekten. Namelijk het beschermen van individuele reizigers tegen infectieziekten en andere gezondheidsrisico’s en het voorkomen van de introductie van importziekten in Nederland.

Voorlichting

GGD Zeeland wil ervoor zorgen dat reizigers goed voorbereid op reis gaan en weer gezond thuiskomen.

Het platform GGD Reisvaccinaties is een initiatief van GGD’en om mensen van de juiste informatie te voorzien voordat ze op reis gaan. Op het platform is uitgebreide informatie te vinden hoe reizigers zich goed voor kunnen bereiden. Hier vinden zij bijvoorbeeld reistips over eten, drinken en uitdroging, een algemeen vaccinatie advies per land en achtergrondinformatie over verschillende ziekten. Op de website is ook een afspraak te maken voor het reizigersspreekuur. Let op: dit betreft géén afspraak voor een vaccinatie tegen corona.

Daarnaast heeft het platform GGD Reisvaccinaties de app ‘GGD reist mee’ ontwikkeld om de reiziger tijdens de reis van handige informatie te voorzien.

Nieuw vaccin tegen dengue

Dengue of knokkelkoorts is een virusinfectie die door muggen wordt overgebracht. Het nieuwe vaccin voorkomt 80% van de dengue-gevallen en beschermt vooral goed tegen ernstige ziekte. Vaccinatie is van belang voor mensen die al eerder dengue hebben gehad en op reis gaan naar gebieden waar risico is op besmetting met dengue.
Kijk voor meer informatie op:

GGD Reisvaccinaties