Een consult met één van onze verpleegkundigen (adviesgesprek + vaccineren) duurt ongeveer 20 minuten. GGD Zeeland heeft drie locaties waar je terecht kunt voor reisvaccinaties en advies: Goes, Middelburg en Terneuzen. Klik op één van de onderstaande links om een afspraak te maken op de gewenste locatie:

Liever telefonisch? Bel dan tijdens werkdagen ons afsprakenbureau: 0900-8222467 of 0900-VACCINS (10ct p/min).

Avondspreekuur
Iedere donderdag (even weken) is er in Middelburg en Goes een avondspreekuur. Op maandag (oneven weken) is er een avondspreekuur in Terneuzen. Alle avondspreekuren zijn van 17.00 tot 20.00 uur en alleen op afspraak te bezoeken. Je betaalt hiervoor een avondtoeslag van € 10,00 p.p. Deze kosten worden vaak vergoed via de zorgverzekering.

Telefonisch spreekuur

Het telefonisch consult is een extra service van de verpleegkundige, waarbij je een persoonsgebonden reisadvies kunt krijgen, zonder langs te komen. Als je vaker bij de GGD Zeeland bent geweest en minimaal twee keer bent gevaccineerd, kom je in aanmerking voor een telefonisch consult. Hoe het werkt lees je hieronder:

 • Tijdens een telefonisch consult bespreken we je gezondheidstoestand en de reis die je gaat maken. Een eventueel malariarecept en voorlichtingsmateriaal sturen we naar je toe;
 • Heb je toch vaccinaties nodig of is de reis en/of de gezondheidssituatie te veelomvattend voor een telefonisch advies? Dan maken we een afspraak op ons spreekuur;
 • De afspraak voor een telefonisch consult maak je via ons afsprakenbureau: 0900-8222467 of 0900-VACCINS (10 ct p/min).

Een telefonisch consult is niet kosteloos, maar we houden de kosten zo laag mogelijk. De verpleegkundige hanteert daarbij onderstaande richtlijnen:

 • Advies + verrichting (= recept, cholerastempel, brief etc.)
  1e reiziger: Telefonisch consult (€ 25,00).
  2e/3e/… reiziger: Telefonisch consult medereiziger (€ 14,50)
 • Advies zonder verrichting
   1e reiziger: Telefonisch consult herhaling (€ 14,50)
  2e/3e/… reiziger: Telefonisch advies (gratis)
 • Algemene informatie over reizen en zwangerschap en reizen met kinderen jonger dan 12 maanden
   Telefonisch advies (gratis)

Deze kosten zijn mogelijk declarabel via het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Je kunt dit checken op www.vergoedingscalculator.nl .