Tijdens de Babybieb hebben Robin Bierens (Bibliotheek Oosterschelde), Joke Gaemers (GGD Zeeland) en wethouder Hoek van de gemeente Tholen de samenwerkingsovereenkomst voor het project BoekStartcoach ondertekend.

Sinds september 2021 werken de Bibliotheek en GGD Zeeland samen op de consultatiebureaus in de gemeente Tholen. Hierbij is een BoekStartcoach van de bibliotheek aanwezig om ouders van jonge kinderen te informeren over lezen en taalontwikkeling. Daarnaast is er elke maand een Babybieb met steeds een andere gastspreker.

De Babybieb is een educatieve activiteit voor ouders en jonge kinderen waarbij de BoekStartcoach de link maakt met de Bibliotheek en het belang van voorlezen onder de aandacht brengt. De samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Tholen en maakt deel uit van het onderwijsachterstandenbeleid.

Er is ook een boekstartcoach actief in Borsele en de overeenkomst voor de gemeente Reimerswaal is woensdag 18 mei jl. ondertekend.