Kijk voor locaties en de aangepaste openingstijden op www.ggdzeelandprikt.nl.

Afschalen

“Nu we ruim over de piek heen zijn, zijn we gestart met het afschalen. Tijdens de piek zetten we ruim 3.000 herhaalprikken per dag en inmiddels is dat aantal teruggelopen naar een dagelijkse kleine 200. Dit is geen verrassing en zagen we zaankomen”, licht programmamanager COVID-19 organisatie Ilona Schinkelshoek toe.

“Hierdoor moeten we helaas afscheid gaan nemen van collega’s die ons zo goed hebben geholpen bij de laatste vaccinatieronde. Natuurlijk weten we dat de aard van de COVID-organisatie tijdelijk is, maar dat maakt afscheid nemen niet minder vervelend.”

Aangepaste openingstijden

 

Vanaf dinsdag 2 januari rouleren op doordeweekse dagen de openingstijden tussen 09:00 en 13:00 uur langs de vaste vaccinatielocaties. Op maandag zijn we open in Goes, op dinsdag in Terneuzen, woensdag in Vlissingen, donderdag in Zierikzee en op vrijdag zijn de locaties in zowel Goes als Terneuzen geopend. In het weekend zijn wij gesloten.

Doorkijkje naar 2023

 

Inmiddels heeft ministerie van VWS bekend gemaakt dat GGD’en ook in de eerste helft 2023 paraat moeten zijn om nieuwe uitbraken snel te kunnen bestrijden. Want het virus blijft onvoorspelbaar. Niet meer in de omvang zoals die aan het begin van 2022 nodig was, maar compacter en daarmee snel opschaalbaar.

Daarnaast heeft het ministerie van VWS aangekondigd dat GGD’en rekening moeten houden met een nieuwe prikronde in het voorjaar die is gericht op kwetsbaren en ouderen. Het is nog niet bekend hoe dit er precies uit gaat zien.

Oók nog in januari op kleine locaties

GGD Zeeland prikt ook nog in januari op tijdelijke locaties. Deze vaccinatiemogelijkheden komen bovenop onze vaste vaccinatielocaties.

Weten wanneer we in de buurt zijn? Meld je dan aan voor een wekelijks mailtje met nieuwe data en locaties.

De openingstijden van de testlocaties blijven voorlopig ongewijzigd.