Staat je vraag hier niet bij?

Ik wil geen gebruik meer maken van Mijn Kinddossier. Wat moet ik doen?

  • Wil je geen gebruik meer maken van Mijn Kinddossier, bespreek dit dan eerst me je jeugdverpleegkundige of jeugdarts.

Hoe veilig is Mijn Kinddossier?

  • Mijn Kinddossier is alleen toegankelijk voor jou als ouder. Inloggen kan alleen met DigiD met 2-factor authenticatie (DigiD-app of SMS). Gegevens worden via een beveiligde verbinding en versleuteld verstuurd. Hierdoor zijn gegevens niet te herleiden. Daarnaast voert de leverancier van Mijn Kinddossier (Topicus) jaarlijks controles uit zodat de veiligheid van de applicatie gewaarborgd blijft. Ook laat de leverancier voortdurend de betrouwbaarheid van de applicatie testen door onafhankelijke en professionele partijen.

Waarom kan ik geen afspraak maken of wijzigen in Mijn Kinddossier?

  • Waarschijnlijk kan het betreffende contactmoment niet zelf gepland of gewijzigd worden. Óf er is geen ruimte beschikbaar voor een nieuwe afspraak. Bel daarom de afdeling Jeugdgezondheidszorg: 0113-249315

Wie heeft toegang tot Mijn Kinddossier?

  • Mijn Kinddossier is toegankelijk voor de ouder(s) / verzorgers met gezag. Inloggen kan alleen met DigiD met 2-factor authenticatie (DigiD-app of SMS)

Ik kan wel inloggen, maar zie geen gegevens?

  • Log altijd in met je eigen DigiD (niet met de DigiD van je kind). Probeer anders in te loggen via een ander apparaat en/of browser.
  • Lukt het nog steeds niet, neem contact met ons op door een e-mail te versturen naar mijnkinddossier@ggdzeeland.nl en vermeld daarin geboortedatum + achternaam van je kind(eren), tijdstip van inloggen, evt. foutmelding inclusief printscreen (foto) van de foutmelding

Waarom zie ik één of meer kinderen niet in Mijn Kinddossier staan?

  • Als jouw kind 12 jaar is geworden, melden we het dossier af voor Mijn Kinddossier
  • Is dit niet het geval, stuur dan een e-mail naar mijnkinddossier@ggdzeeland.nl en vermeld hierin geboortedatum + achternaam van jouw kind(eren)

Waarom werkt het inloggen niet?

  • Controleer allereerst of je inlogt met je eigen DigiD (niet van je kind). Is dit het geval, dan kan het zijn dat jouw kind (nog) niet is aangemeld voor Mijn Kinddossier. Stuur dan een e-mail met geboortedatum en achternaam naar mijnkinddossier@ggdzeeland.nl . Mocht je ook foutmeldingen krijgen bij het inloggen, vermeld deze dan ook (evt. met foto van de foutmelding) in de e-mail.

Ik wil graag met iemand in gesprek over de vaccinatie tegen meningokokken, kan dat?

Wanneer je vragen hebt over jouzelf of je kind, kun je terecht bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD Zeeland. Via telefoonnummer: 0113-249400 of mail naar info@ggdzeeland.nl. Iedere werkdag is het van 09.00 – 10.30 uur telefonisch spreekuur, je krijgt dan direct een jeugdverpleegkundige aan de telefoon via telefoonnummer: 0800-0096.

 

Waarom krijgen niet alle kinderen een uitnodiging voor een prik?

Uit onderzoek blijkt dat een prik tegen meningokokken voor kinderen van 14 maanden en jongeren de beste manier is om te voorkomen dat meningokokkenziekte in Nederland toeneemt. Jongeren spelen een grote rol in het verspreiden van meningokokken. Waarschijnlijk komt dit doordat jongeren meer sociale contacten hebben. Daarom hebben zij een grotere kans om besmet te worden en de bacterie onbewust zelf te verspreiden. Door tieners te vaccineren, wordt het snelst resultaat geboekt in het terugdringen van de verspreiding. Onder kinderen in de basisschoolleeftijd worden nauwelijks ziektegevallen vastgesteld. Zeer jonge kinderen spelen ook nauwelijks een rol in de verspreiding.

Ik heb de prik tegen meningokokken al op eigen initiatief gehaald, wat nu?

Behoor je niet tot de groep die dit jaar wordt uitgenodigd, maar heb je de prik op eigen initiatief al gehaald? Laat het dan weten aan het RIVM. Zij registreren de vaccinatie dan en je voorkomt hiermee dat je herinneringen krijgt. Je kunt je vaccinatie doorgeven per mail of per telefoon via (088) 68 98 940 of mail naar dvpzuid@rivm.nl.

Ik wil mijzelf/mijn kind toch graag laten vaccineren tegen meningokokken, kan dat?

Als je (kind) niet in bovengenoemde leeftijdsgroep valt, krijgt het geen uitnodiging voor een meningokokkenvaccinatie vanuit het Rijksvaccinatieprogramma. De kans dat iemand in Nederland Meningokokken W ziekte krijgt, is ontzettend klein. Het is nog steeds een zeldzame ziekte. Door de komende tijd de jongeren tussen 14 en 18 jaar te vaccineren, wordt de kans voor álle mensen in Nederland om de ziekte te krijgen nóg kleiner. Om de toename van Meningokokken W-infecties te stoppen, is het op dit moment niet nodig om anderen met spoed te vaccineren. Als je je kind (of jezelf) desondanks toch wil laten vaccineren, dan kun je dat op eigen kosten doen bij de GGD.

Je kunt een afspraak maken via www.ggdreisvaccinaties.nl.