Omdat (post)adressen van deze mensen niet altijd bekend zijn en taal een barrière kan zijn, bieden we werkgevers, uitzendbureaus en gemeenten de mogelijkheid om op deze pagina een aanvraag te doen voor vaccinatie van een groep arbeidsmigranten. De arbeidsmigranten moeten woonachtig zijn in één van de 13 gemeenten van Zeeland.

Vaccinatie is gratis én vrijwillig

Wel of niet vaccineren is altijd een persoonlijke keuze. Vaccinatie kan niet verplicht worden gesteld. Het besluit om gevaccineerd te worden is persoonlijk. Dit mag geen enkele consequentie hebben voor het werk of de huisvesting. Ook mag je de vaccinatie als werkgever niet registreren.

Locatie vaccineren

In overleg met de aanvrager kijken we naar de meest praktische mogelijkheid om de arbeidsmigranten te vaccineren:

  • Locatie werkgever (GGD Zeeland komt met een mobiel vaccinatie-team)
  • Locatie waar arbeidsmigranten gehuisvest zijn (GGD Zeeland komt met een mobiel vaccinatie-team)
  • Op één van de vaccinatielocaties van GGD Zeeland

Actieve rol werkgever

Na aanmelding nemen we contact op om locatie, tijdstip en andere zaken (zoals bijv. vervoer/tolk) te bespreken. We vragen van de werkgever een actieve rol in het informeren en uitnodigen van de arbeidsmigranten. Of bijvoorbeeld hulp bij het invullen van de gezondheidsverklaring of vervoer naar de vaccinatielocatie. De hulp van de werkgever is dus erg welkom én noodzakelijk. Na aanmelding voorzien we in een informatiepakket voor arbeidsmigranten in de relevante talen.

Meer informatie

Meer weten over het vaccineren van arbeidsmigranten? Stuur dan een e-mail aan vaccinatiescovid@ggdzeeland.nl.

Aanmeldformulier vaccinatie arbeidsmigranten

Vestigingsadres(Vereist)
Toestemming(Vereist)