Menu

Baby

Ouders maken in de eerste jaren veel leuke en mooie momenten met hun kind door. Toch is het vaak ook een spannende periode. Jonge kinderen ontwikkelen zich snel en dat kan onzekerheid en vragen oproepen.

 

Vaste contactmomenten en onderzoek

De Jeugdgezondheidszorg werkt met vaste contactmomenten. Als je kindje tussen de vier en zeven dagen oud is, komt een medewerker van de Jeugdgezondheidszorg op huisbezoek. Je baby krijgt een gehoortest en een hielprik. In de tweede week krijg je bezoek van de jeugdverpleegkundige. Zij geeft advies en kan je vragen beantwoorden. Je krijgt van haar ook uitleg over het consultatiebureau en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Meer informatie over:

De gehoorscreening

De hielprik

 

Bekijk hier de hielprikfilm voor ouders

 

In dit filmpje zie je hoe de hielprik en de gehoortest worden uitgevoerd.

 

Consultatiebureau

Na twee huisbezoeken volgt de GGD de gezondheid van je kind verder op het consultatiebureau. Zeker in het eerste jaar bezoek je dat regelmatig. Op het consultatiebureau werken artsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor 0- tot 4-jarigen. Zij volgen de groei en de ontwikkeling van je baby. Verder doen ze onderzoek en geven ze inentingen tegen (kinder)ziektes en advies.

Vragen?

Het kan natuurlijk zijn dat je vragen hebt over de gezondheid of ontwikkeling van je kind. Neem dan contact op met de jeugdverpleegkundige in jouw regio.

 

Bekijk hier de film over het eerste bezoek

Bron: Zuidzorg

Cursusaanbod

Het cursusaanbod voor ouders of verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar verschilt per regio. Ook worden vaak cursussen gegeven door het CJG bij jou in de buurt. Het aanbod verschilt per regio. Kies daarom hier de regio waarin je woont:

 

Borsele

Goes-Noord-Beveland

Kapelle

Reimerswaal

Tholen

Walcheren

Zeeuws-Vlaanderen

 

App Gezonde baby

Wil jij ook het beste voor je baby, maar heb je af en toe wel een vraag wat te doen? Download dan de gratis app Gezonde Baby. Deze app met informatie en praktische tips is gekoppeld aan het Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt.

Nieuwsgierig?

Kies hieronder voor de App Store voor iPhone of iPad of voor Google Play voor Android telefoons of tablets om de app te downloaden.