Proeftijdgesprek

Aan het einde van jouw proeftijd vindt een proeftijdgesprek plaats tussen jou en jouw leidinggevende. Dit gesprek biedt zowel jou als jouw leidinggevende de kans om de eerste weken van jouw dienstverband te evalueren, verwachtingen af te stemmen en eventuele knelpunten te signaleren.

Wat kun je verwachten van het proeftijdgesprek?  

  • We bespreken hoe jij je nieuwe baan ervaart. Of deze voldoet aan je verwachtingen. Of je het gevoel hebt dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Of je een duidelijk beeld hebt van jouw werkzaamheden en resultaatgebieden.  
  • We bespreken ook hoe je de inwerkperiode hebt ervaren. Of je zaken miste, of je verbeterpunten hebt, of je het inwerkschema hebt kunnen doorlopen. Je ontvangt feedback van jouw leidinggevende over jouw inzet tijdens de inwerkperiode.  
  • We bespreken ook het contact met je collega’s en je leidinggevende. Hoe ervaar jij dit? Hoe was je ontvangst? Wellicht mis je zaken of loop je tegen iets aan.  

Voorbereiding

Je ontvangt van jouw leidinggevende een uitnodiging voor het proeftijdgesprek. Ter voorbereiding op het gesprek vragen we je het format (zie hieronder) in te vullen. Jouw leidinggevende vult dit format tijdens het gesprek verder aan.  

Resultaat

Het doel is een constructief gesprek waarin open wordt gecommuniceerd en afspraken worden gemaakt over het vervolg van de arbeidsovereenkomst. Tijdens het gesprek is er de ruimte om aan te geven wat je van ons nodig hebt in de komende periode. Afsluitend bepaal je samen met jouw leidinggevende welke (SMART)-afspraken jullie maken voor de periode na afloop van de proeftijd. Op deze manier kan jij met de juiste ondersteuning verder met jouw inwerkperiode. Jouw leidinggevende zorgt ervoor dat het definitief ingevulde format wordt opgenomen in jouw personeelsdossier.