In het jaar dat kinderen negen worden, komen ze in aanmerking voor een DTP- en BMR-vaccinatie. Dit zijn de laatste in de serie tegen de ziektes Difterie, Tetanus, Polio en Bof, Mazelen, Rodehond. Met deze prikken zijn kinderen langdurig beschermd tegen deze besmettelijke infectieziekten.

De vaccinaties:

  • De BMR (Bof, mazelen, rodehond)-vaccinatie beschermt tegen de bof, mazelen en rodehond. De eerste vaccinatie werkt bij 95% van de kinderen. Kinderen krijgen twee keer de BMR-vaccinatie aangeboden, met 14 maanden en als ze 9 jaar zijn. Na de 2e vaccinatie is meer dan 99% van de kinderen beschermd.
  • De DTP (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis)-vaccinatie wordt tegelijk gegeven met de tweede BMR vaccinatie (tegen bof, mazelen en rodehond). Een kind krijgt als het 9 jaar is dus in totaal twee vaccinaties, meestal in de bovenarmen. Aanvullende informatie:

Tijden en locaties

Jongens en meisjes die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen een persoonlijke uitnodiging van het RIVM. In deze uitnodiging staat waar en wanneer je verwacht wordt voor de prik.

Bekijk hier alle locaties, data en tijdstip in Zeeland.

Als hiervoor een uitnodiging ontvangt, willen we je vragen om:

  • je zo veel mogelijk te houden aan de aangegeven locatie en tijdstip;
  • de uitnodiging, de brief en ontvangen vragenlijst ingevuld mee te nemen.

De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Dit betekent dat kleding met lange mouwen uit moet, houd hier rekening mee. Ben je verhinderd? Dan kun je terecht op een van de andere locaties en tijden, zoals vermeld op de achterzijde van de ontvangen brief.