Dat komt doordat kinderen niet erg ziek worden van de omikronvariant van het virus die nu veel in Nederland voorkomt. Ook hebben veel kinderen al corona gehad, waardoor ze beter beschermd zijn.

Het ministerie van VWS heeft daarom besloten dat vanaf 23 februari 2023 alleen kinderen van 5 tot en met 11 jaar met een verhoogd risico om ernstig ziek te worden van corona in aanmerking komen voor een coronaprik.

Waarom alleen kinderen met een medisch hoog risico?

Bij kinderen met een ernstige aandoening is de kans groter dat zij ernstig ziek worden en in het ziekenhuis worden opgenomen als zij corona krijgen. Aanvullend op de basisserie (de eerste coronaprikken) kunnen deze kinderen vanaf eind februari ook een herhaalprik krijgen. In de uitnodigingbrief staat dat het kind een coronaprik kan halen en hoe het een prik kan halen – altijd samen met een ouder of verzorger.

Staat de afspraak al ingepland?

Staat jullie afspraak al en wil je deze door laten gaan? Dat mag en dan hoef je niets te doen. Heb je vragen of wil je afzeggen, bel dan met de professionals van GGD Zeeland op 0113 – 249 442. Doordeweeks zijn wij bereikbaar van 08:00 tot 18:00 uur, in het weekend tussen 09:00 en 17:00 uur.

Meer informatie