Gordelroos is volgens de Gezondheidsraad (GR) een ernstige ziekte. Daarom wordt er deze week aandacht gevraagd voor de symptomen en de impact dat gordelroos kan hebben op iemands leven. Een op de vier mensen kan erover meepraten.

Gordelroos – wat is jouw verhaal?

Gordelroos kent vele gezichten. Een op de vier mensen krijgt een eigen verhaal. Als je ouder wordt, veroudert ook je afweersysteem en neemt de kans toe dat je gordelroos krijgt. Het virus dat gordelroos veroorzaakt, het waterpokkenvirus, kan ineens weer actief worden. Iedereen die ooit waterpokken heeft gehad kan het krijgen. Vaak gaat gordelroos vanzelf over. Toch kan gordelroos heel pijnlijk zijn en soms langer duren door zenuwpijn. Deze pijn kan maanden of in sommige gevallen jarenlang aanhouden in de vorm van brandende pijn of tintelingen, overgevoeligheid bij aanraking, warmte of kou.

Op www.aandachtvoorgordelroos.nl is meer informatie te vinden over gordelroos en kan iedereen zijn eigen verhaal delen. Door het delen van verhalen krijgt gordelroos een gezicht en kunnen verschillende ervaringen en informatie worden uitgewisseld. Gordelroos kent vele gezichten – maar wat is jouw verhaal?

• Deel jouw verhaal op www.aandachtvoorgordelroos.nl
• Voor informatie kijk je op de website van GGD Vaccinaties op maat.