Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Het is goed om te weten dat elk vaccin dat wordt goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Vaccineren is gratis en vrijwillig.

Volgorde en afspraak maken
Er zijn niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde. Lees hierover meer op de website van de Rijksoverheid. Op het moment dat je in aanmerking komt voor een vaccinatie, ontvang je daar vanzelf informatie over. Je hoort dan ook via welk telefoonnummer je een afspraak kan maken. Er kunnen geen afspraken gemaakt worden via (telefoonnummers van) GGD Zeeland. Daarnaast is de GGD niet verantwoordelijk voor het geven van alle vaccinaties. Sommige doelgroepen worden bijvoorbeeld door hun huisarts, instellingsarts of werkgever gevaccineerd.

Uitnodiging op basis van beroep (zorgpersoneel)
Om de meest kwetsbare mensen te beschermen en om de druk op de gezondheidszorg te verlagen, komen bepaalde groepen zorgmedewerkers in aanmerking voor vaccinatie. Zij hebben via hun werkgever een uitnodiging ontvangen.

Uitnodiging op basis van leeftijd
Op volgorde van oud naar jong worden leeftijdsgroepen uitgenodigd door het RIVM voor een vaccinatie bij de GGD. Lees meer op deze pagina.

Zeeuwen met een Belgische huisarts 
In Zeeland wonen mensen met een Belgische huisarts. Zij ontvangen geen uitnodiging van hun huisarts. Daarom kunnen Zeeuwen met een Belgische huisarts een coronavaccinatie halen op de vaccinatielocaties van GGD Zeeland. Lees hier meer.

Medische risicogroepen
Er zijn zeven medische risico groepen door het RIVM gedefinieerd. Val je onder de risicogroep, dan ben je inmiddels uitgenodigd voor vaccinatie door het ziekenhuis. Lees meer op deze pagina.

Locaties
GGD Zeeland heeft vier priklocaties: in Goes, Terneuzen, Middelburg en Zierikzee. Bekijk de pagina ‘vaccinatielocaties‘ en lees alle informatie over de bereikbaarheid,  faciliteiten en parkeergelegenheid.

Soorten coronavaccins
Verschillende ontwikkelaars zijn tegelijkertijd bezig met vaccins tegen het coronavirus. AstraZeneca, Moderna en Pfizer zijn de vaccins die we in Nederland tot nu toe (gaan) gebruiken én zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelen Agentschap. In de bijsluiter van de vaccins tegen corona staat alle belangrijke informatie die je moet weten. Net als in de bijsluiter van je medicijnen. Lees meer over de vaccins op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie
Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Antwoorden vind je op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351. Let op, via dit telefoonnummer kunnen geen afspraken gemaakt worden. Om een afspraak te maken bel je het telefoonnummer dat vermeld staat in de uitnodiging.