Deze uitnodiging bevat een brief, het vaccinatiebewijs voor het kind, en alle oproepkaarten. In de eerste 14 maanden krijgt een baby 9 inentingen, verspreid over 5 bezoeken aan het consultatiebureau. In het vaccinatieschema van het Rijksvaccinatieprogramma lees je welke inentingen een kindje tijdens de eerste 14 maanden krijgt.

Voordat vaccinaties worden gegeven, onderzoekt de arts of verpleegkundige de baby altijd. Als het kindje niet helemaal fit is, kan besloten worden om de inenting uit te stellen. De arts of verpleegkundige zal de ouder ook vragen om toestemming voor het geven van de vaccinatie(s). Deze vraag om toestemming wordt alleen voor de eerste inenting gesteld en in het digitale dossier van de jeugdgezondheidszorg (JGZ Jeugdgezondheidszorg ) vastgelegd. Lees hierover meer op de website van het Rijksvaccinatieprogramma.

In het jaar dat een kind 4 jaar wordt, ontvangen de ouders een uitnodiging voor de 5e DKTP-inenting. Deze inenting wordt gegeven tijdens het laatste bezoek aan het consultatiebureau. Lees meer over de DKTP-inentingen op de website van het Rijksvaccinatieprogramma.

Veelgestelde vragen

Bij welk consultatiebureau kan ik terecht?

Twee weken na de geboorte van je kindje komt er een jeugdverpleegkundige bij je op huisbezoek. De afspraken die volgen vinden plaats op een consultatiebureau bij jou in de buurt. Dit is automatisch een consultatiebureau bij jou in de gemeente. Wanneer het tijdstip of de locatie jou niet uitkomt kun je deze afspraak zelf wijzigen. Bekijk een overzicht van alle consultatiebureaus in Zeeland.

Hoe kan ik een afspraak maken of wijzigen?

Dit kan via het afsprakenbureau van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 15.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur via 0113 – 249 315. Heb je toegang tot Mijn Kinddossier? Dan kun je ook via het ouderportaal je afspraak wijzigen.

Om Mijn Kinddossier te activeren, moet je eerst toestemming geven. Dit kun je aangeven tijdens de eerste afspraak op het consultatiebureau. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het ouderlijk gezag.

Welke vaccinaties krijgt mijn kindje op het consultatiebureau?

Klik hier voor een overzicht van wanneer je kindje welke vaccinatie krijgt.