Afspraak maken
Bel naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. Houd dit nummer bij de hand bij het maken van de afspraak en maak vast en lijstje met je contacten vanaf 2 dagen voordat je ziek werd. Na het maken van de afspraak geven ze je de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag. De uitslag komt 24-48 uur later.

Wat zijn milde klachten die passen bij het coronavirus?
Verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak.

Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen, zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Bekijk het stroomschema voor meer informatie.

Heb je klachten en hoor je bij een risicogroep? Bel dan je huisarts.
Kijk op: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen

Let op: ook na 1 juni blijft het opvolgen van de hygiënemaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel door alle Nederlanders van groot belang.  En voor iedereen geldt: Blijf thuis als je klachten hebt!

De uitslag
Als de uitslag positief is neemt de GGD contact met je op voor het starten van een bron- en contactonderzoek.

Als de uitslag van de test negatief is, dan heb je nu geen corona. Krijg je na het afnemen van de test weer klachten of andere klachten die passen bij corona? Bel dan opnieuw naar het landelijke afsprakennummer coronatest via 0800- 1202 of neem contact op met jouw huisarts.

Meer informatie
Bekijk de website van de Rijksoverheid voor veelgestelde vragen en antwoorden over het testen.