Om deze redenen is het dan ook verplicht, volgens artikel 26 van de Wet publieke gezondheid, dat de directeur van de school de GGD inlicht over een ongewoon aantal kinderen met een infectieziekte. Wij kunnen dan onderzoeken om welke ziekte het gaat, zo nodig bron- en contactonderzoek verrichten en hygiëneadviezen geven. Zo kunnen we voorkomen dat de ziekte zich verspreidt. Lees meer informatie op de pagina infectieziekte melden.
Voor informatie over wat te doen bij een infectieziekte-uitbraak, bekijk de website van het RIVM. Om meer te lezen over hygiënerichtlijnen, bekijk ook de website van het RIVM.
Coronavirus
Deze pagina gaat niet over het coronavirus. Meer informatie over het coronavirus voor scholen vind je op deze pagina van de Rijksoverheid.
Deurbriefjes
Je wilt dat jouw school veilig en gezond is. Maar kinderen zijn ook weleens ziek en steken elkaar dan snel aan. Wat kan de school en de ouder doen om dit te voorkomen? Is het verstandig om een kind wel of niet naar school te laten gaan met klachten? Je leest dit in onze deurbriefjes. Kies het juiste deurbriefje, print het uit en plak het op de deur of mail het naar de ouders. Je eigen kennis is weer even opgefrist en vragen van ouders zijn gelijk beantwoord!
- Deurbriefje buikgriep
- Deurbriefje diarree
- Deurbriefje hand-voet-mondziekte
- Deurbriefje hoofdluis
- Deurbriefje kinkhoest: bij kinkhoest willen we graag dat je eerst contact met ons opneemt. Daarom is het deurbriefje over kinkhoest op te vragen bij Team Infectieziekten: infectieziekten@ggdzeeland.nl.
- Deurbriefje krentenbaard
- Deurbriefje roodvonk
- Deurbriefje vijfde ziekte
- Deurbriefje waterpokken
Meer informatie infectieziekten
Weten wat een bepaalde infectieziekte is, wat de verschijnselen zijn en hoe infectie kan worden voorkomen? Lees het in de publieksinformatie van de LCI op de website van RIVM. Hierin staan de meest voorkomende infectieziekten omschreven. De publieksinformatie van de LCI is gebaseerd op de LCI-richtlijnen. In heldere taal wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen over de ziekte. De teksten publieksinformatie worden ontwikkeld en vastgesteld door het Landelijk Overleg Verpleegkundigen Infectieziektebestrijding (LOVI).
Een school is verplicht de infectieziekte altijd te melden bij de afdeling Infectieziekten. Bij een melding word je door hen op weg geholpen om de infectieziekte te bestrijden. Lees hier meer over op de pagina infectieziekte melden.