Opvoedondersteuning voor gezinnen met kinderen (0 – 12 jaar)

Je wilt graag de beste opvoeding voor je kind, maar soms loopt het anders dan je zou willen. Met irritaties of botsingen als gevolg. De leuke eigenschappen van je kind, die zie je even niet meer.

Slapeloze nachten door een huilbaby, een dwarse peuter die alleen maar ‘nee’ kan zeggen of een schoolgaand kind die je af en toe achter het behang wilt plakken. Je wilt graag begrijpen hoe dit ontstaat. En vooral ontdekken wat je zelf kunt doen om jouw kind op een positieve manier te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling.

Herken je dit?

Dan is videohometraining de juiste stap.

Hoe werkt videohometraining?

Om een beeld te krijgen van de dagelijkse gang van zaken binnen het gezin, wordt er door een van onze videohometrainers een opname bij jou thuis
gemaakt. Bijvoorbeeld tijdens het eten, voor het slapen gaan, bij het uit school komen of wanneer jullie samen een spelletje spelen.

De opname duurt hooguit tien minuten. Tijdens een volgende afspraak wordt de gemaakte opname besproken en kijk je samen met de trainer naar de beelden, waarin de nadruk ligt op wat goed gaat. Door beelden van positieve initiatieven en geslaagde contactmomenten tussen je kind(eren) en jezelf te bekijken, krijg je meer vertrouwen in je eigen mogelijkheden. Zodat je weer volop van elkaar kan genieten.

Van negatief naar positief opvoeden

Jezelf en jouw kind terugzien op video’s is heel verhelderend. Je bekijkt jouw kind met ‘andere ogen’ en ziet zelf snel wat het nodig heeft. In overleg met de trainer bespreek je op welke manier jij jouw kind op een positieve manier stimuleert en ondersteunt. Je leert deze manier van reageren en handelen vaker toe te passen.

Videohometraining kan helpen als:

  • Je jezelf onzeker voelt over de omgang met jouw kind;
  • Je het contact met jouw kind wilt verbeteren;
  • Je hulp kunt gebruiken bij de opvoeding;
  • Je beter wilt leren omgaan met opstandig gedrag van jouw kind;
  • Je een huilbaby hebt.

We gaan respectvol met de gemaakte videobeelden om. Alleen jij krijgt de beelden te zien. Na afsluiting van de training vernietigen wij deze beelden.

Videohometraining aanvragen

Dit kan via de jeugdarts of jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. Of via het telefoonnummer: 0113 – 249 000.

Alle bovenstaande informatie is terug te lezen in de folder Videohometraining.