De lucht in je huis wordt vies door allerlei dingen die je in huis doet zoals: koken, verven, roken en allerlei geurtjes en stoffen. Vieze lucht is niet gezond. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor genoeg frisse lucht in je huis. Dat doe je door goed te ventileren. Je laat dan de vervuilde lucht naar buiten en er komt schone lucht naar binnen.

Er komt ook altijd veel vocht in je huis. Doordat je vocht uitademt en doordat je zweet, maar ook door koken, douchen, schoonmaken en wassen. Als je niet ventileert, dan blijft dat vocht in je huis. Uiteindelijk krijg je dan schimmels in je huis. Lees meer over schimmels op de website van GGD leefomgeving.

Is er te weinig frisse lucht in je huis? Dan kun je last krijgen van:

  • Hoofdpijn.
  • Benauwdheid.
  • Dufheid.
  • Een droge keel, een droge neus en droge ogen.

Heb je al longklachten, bijvoorbeeld astma? Dan kan dat erger worden door te weinig frisse lucht in huis.

Je kunt niet helemaal voorkomen dat de lucht in je huis vervuild raakt. Dat gaat voor een deel vanzelf. Daarom is het zo belangrijk dat je goed ventileert. Je kunt er wél voor zorgen dat de lucht in je huis minder vies wordt. Lees de tips op de website van GGD leefomgeving.

Contactformulier Medische Milieukunde

Neem voor vragen contact op met de afdeling Medische Milieukunde van GGD Zeeland via onderstaand contactformulier. Wij streven er naar om op jouw vraag of klacht binnen drie dagen te reageren. Je kunt ook bellen met 0113 – 249 400.