Stank kan vervelend zijn. Het kan je humeur of dagelijkse bezigheden verpesten. Landbouw, rioleringen, verkeer en industrie zijn veroorzakers van stank. Maar ook je buren kunnen voor stankoverlast zorgen. Denk hierbij aan allesbranders, open haarden of een compostvat. In je eigen huis kunnen dode muizen of vloerbedekking jouw neus prikkelen.

Gezondheidsklachten

Stank kan gezondheidsklachten geven, zoals hoofdpijn, slaapstoornissen, misselijkheid en duizeligheid. Onderzoekers denken dat veel van de klachten samenhangen met de chronische stress bij langdurige overlast.

App mijn luchtkwaliteit

Ben je benieuwd hoe de luchtkwaliteit in jouw omgeving is? Download dan de gratis app mijn luchtkwalititeit. Met deze gratis app kan je de luchtkwaliteit in je eigen leefomgeving zien. En bepaal je hoe te handelen aan de hand van de luchtkwaliteitsindex, die is ontwikkeld door het RIVM en de GGD. Ook is het mogelijk om een persoonlijk smogalert in te stellen.

Melden van stankoverlast

Zorgt een bedrijf in jouw omgeving (bijvoorbeeld een fabriek of megastal) voor stankoverlast? Dan kun je dit melden bij jouw gemeente. Op de gemeentelijke website staat hoe je dit kunt doen. Ook kunt je de stankoverlast melden via de website www.milieuklachten.nl.

Heb je last van stank van de buren? Probeer dit dan eerst samen op te lossen. Lukt dat niet? Dan kun je je klacht melden bij jouw gemeente. Op de gemeentelijke website staat hoe je dit kunt doen.

Contactformulier Medische Milieukunde

Neem voor vragen contact op met de afdeling Medische Milieukunde van GGD Zeeland via onderstaand contactformulier. Wij streven er naar om op jouw vraag of klacht binnen drie dagen te reageren. Je kunt ook bellen met 0113 – 249 400.