In het Rijksvaccinatieprogramma krijgen kinderen verschillende inentingen. Deze vaccinaties zijn uitgebreid onderzocht, veilig en effectief.

In Nederland worden vaccinaties aangeboden die beschermen tegen 12 ernstige infectieziekten. Er is goed nagedacht over de volgorde waarin deze worden gegeven. In het vaccinatieschema staat wanneer kinderen hun vaccinaties krijgen.

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma vind je op de website: www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

 

Vaccinatiescampagnes

In september starten de vaccinatiecampagnes tegen baarmoederhalskanker en DTP-BMR (Difterie, Tetanus, Polio en Bof, Mazelen, Rode Hond) voor 9-jarigen.

Kinderen die de vaccinatie tegen DTP-BMR krijgen ontvangen vanzelf een oproep. Bekijk via de oproepkaart de data, tijden en plaatsen.

Alle meisjes die in 2019 13 jaar worden krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Bekijk via de oproepkaart de data, tijden en plaatsen.

Voor degene die de groepsvaccinaties tegen de meningokokkenziekte in april en juni hebben gemist is er in oktober/november een mogelijkheid om alsnog deze vaccinatie te krijgen op 3 locaties in Zeeland. Het RIVM verstuurt hiervoor een persoonlijke uitnodiging per post. Klik hier voor meer informatie zoals de data, tijden en plaatsen.

Kun je echt niet op de aangegeven datum of tijd, kom dan op één van de andere dagen en/of tijden. Je hoeft dit niet door te geven.

Vergeet niet om je oproepkaart, uitnodigingsbrief, identiteitskaart en je vaccinatiebewijs mee te nemen!

 

 

 

Naar overzicht