Ga je klussen in een huis dat vóór 1994 gebouwd is? Het kan zijn dat je dan nog materialen met asbest in huis hebt. Als je asbest beschadigt, komen er vezels in de lucht. Daar kun je ziek van worden.

Vroeger gebruikten we veel asbest bij het bouwen van huizen. Het werd dan vaak verwerkt in een ander materiaal. Bijvoorbeeld in cement. Alleen als je dat materiaal beschadigt, komen de vezels vrij. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je in asbest boort of zaagt. Of bij een brand.

Er zijn verschillende soorten asbest. De meest gebruikte soorten in Nederland zijn: wit asbest (chrysotiel), blauw asbest (crocidoliet) of bruin asbest (amosiet).

Ben je bang dat je asbest hebt ingeademd of dat er asbest aanwezig is in jouw huis? Op de website van GGD leefomgeving lees je wat je zelf kunt doen.

Contactformulier Medische Milieukunde

Neem voor vragen contact op met de afdeling Medische Milieukunde van GGD Zeeland via onderstaand contactformulier. Wij streven er naar om op jouw vraag of klacht binnen twee weken te reageren. Je kunt ook bellen met 0113 – 249 400.