Veel mensen kiezen ook dit jaar voor een vakantie in Nederland. Als je tijdens je vakantie klachten krijgt die passen bij het coronavirus, dan hoef je niet naar huis voor een testafspraak. Blijf op je vakantieadres en vermijd zoveel mogelijk andere mensen. Bel naar 0800-1202 en maak een testafspraak in de buurt van je vakantieadres. Meer informatie: Rijksoverheid.nl/coronatest.

Zeeuwse maatregelen coronavirus

Tijdens de coronacrisis gelden landelijke en regionale maatregelen. Meer informatie over Zeeuwse maatregelen vind je op het liveblog van Zeeland Veilig.

Medische hulp nodig?

Word je zieker of heb je medische hulp nodig? Ga dan niet naar een huisartsenpraktijk of het ziekenhuis toe, maar bel de dichtstbijzijnde huisarts (tussen 8.00 en 18.00 uur) of de huisartsenpost (tussen 18.00 en 08.00 uur). Bij een acute of levensbedreigende situatie bel je 112.

Contactgegevens huisarts of HAP (huisartsenpost)

Bij vervelende maar minder ernstige klachten kun je bij je verblijfsaccomodatie of de VVV terecht voor de contactgegevens van de dichtstbijzijnde huisarts die op dat moment dienst heeft. Na 18:00 uur of in het weekend bel je (voor spoed) de huisartsenpost. Bekijk het kaartje hieronder voor het juiste telefoonnummer.