Veel mensen kiezen dit jaar voor een vakantie in Nederland. Kom alleen naar Zeeland als je geen klachten hebt en houd je aan de richtlijnen die gelden in Nederland. Als je tijdens je vakantie klachten krijgt die passen bij het coronavirus, dan hoef je niet naar huis voor een testafspraak. Blijf op je vakantieadres en vermijd zoveel mogelijk andere mensen. Bel naar 0800-1202 en maak een testafspraak in de buurt van je vakantieadres. Meer informatie: Rijksoverheid.nl/coronatest.

Klachten die kunnen wijzen op een Covid-19 infectie
Als je gezondheidsklachten hebt die mogelijk passen bij Covid-19, blijf dan in je vakantieverblijf en laat jezelf testen.

Klachten die veel voorkomen:

  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Medische hulp nodig?
Word je zieker of heb je medische hulp nodig? Ga dan niet naar een huisartsenpraktijk of het ziekenhuis toe, maar bel de dichtstbijzijnde huisarts (tussen 8.00 en 18.00 uur) of de huisartsenpost (tussen 18.00 en 08.00 uur). Bij een acute of levensbedreigende situatie bel je 112.

Contactgegevens huisarts of HAP (huisartsenpost)
Bij vervelende maar minder ernstige klachten kun je bij je verblijfsaccomodatie of de VVV terecht voor de contactgegevens van de dichtstbijzijnde huisarts die op dat moment dienst heeft. Na 18:00 uur of in het weekend bel je (voor spoed) de huisartsenpost. Bekijk het kaartje hieronder voor het juiste telefoonnummer.

Meer informatie

De Zeeuwse maatregelen op een rij / Mesures concernant le coronavirus de Zélande / Corona measures in Zeeland / Corona Regeln in Zeeland: