Het gaat om jongeren die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik of jongeren met het syndroom van Down. Op de website van het RIVM lees je hier meer over.

Val je in deze leeftijds- en risicogroep en heb je een en Belgische huisarts? Dan kun je zonder uitnodiging van je huisarts, rechtstreeks een afspraak maken voor coronavaccinatie bij de GGD Zeeland. Je krijgt dan het vaccin BioNTech/Pfizer. De vaccinatie is gratis. Je beslist zelf of je de vaccinatie haalt.

Hoe maak je een afspraak?

Bel met 0113-249442 om je afspraak te maken (dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur). Houd je Burgerservicenummer bij de hand. GGD Zeeland geeft de vaccinaties op vier locaties in Zeeland. In het telefoongesprek hoor je bij welke locatie bij jou in de buurt je terecht kunt. Als je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je per e-mail een afspraakbevestiging.

Hoeveel vaccinaties?

Je krijgt 2 prikken. Als je de afspraak maakt, krijg je direct een afspraak voor de eerste en de tweede vaccinatie. Ben je eerder positief getest op corona? Dan heb je maar 1 vaccinatie nodig. Meld dit dan bij het maken van jouw afspraak.

Gezondheidsverklaring

Het is belangrijk dat je deze gezondheidsverklaring doorleest en ingevuld meeneemt naar de vaccinatielocatie. Op de locatie zijn geprinte formulieren beschikbaar indien je het formulier thuis niet kunt printen.

Registratie van je gegevens

Als je een afspraak maakt, worden je persoonsgegevens en het soort vaccin dat je krijgt, geregistreerd in het systeem van de GGD. Daarnaast vraagt de GGD of je vaccinatiegegevens doorgegeven mogen worden aan het RIVM. In ‘het document ‘Toestemming voor landelijke registratie’ lees je hier meer over. Omdat je geen Nederlandse huisarts hebt, kunnen wij de vaccinatieregistratie bij je huisarts niet automatisch voor je doen. Wil je je vaccinatie bekend maken bij je huisarts? Dan kun je dit met behulp van je vaccinatieregistratiebewijs zelf doorgeven. Het doorgeven van de informatie is geheel vrijwillig. Je keuze staat los van het krijgen van de vaccinatie.

Toestemming ouders

Ben je nog geen 16 jaar? Neem een van je ouders, verzorgers of wettelijke vertegenwoordigers mee of zorg in ieder geval dat je goed met ze hebt overlegd. Ben je 16 jaar of ouder, dan mag je alleen komen en heb je geen toestemming voor de vaccinatie nodig.

Meer weten?

In deze infographic vind je eenvoudige informatie over de vaccinatie. Heb je nog vragen of zoek je meer informatie? Kijk op de website coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351.