Voor meer informatie over het coronavirus, bijvoorbeeld over reizen of informatie voor onderwijs en ondernemers, kun je terecht op www.rijksoverheid.nl/corona.

Verspreiding coronavirus voorkomen

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was vaak en goed je handen; Lees hierover meer op de website van het RIVM;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar;
  • Geef elkaar de ruimte;
  • Draag een mondkapje waar dat verplicht is;
  • Zorg voor voldoende frisse lucht;
  • Klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Coronatest

Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Je kunt je binnen 24 uur gratis en betrouwbaar laten testen op een testlocatie van de GGD. Kijk hier voor alle testlocaties in Zeeland.
Iedereen met milde klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Mensen die risico gelopen hebben op een besmetting, kunnen zich ook zonder klachten laten testen. Wil je meer weten over het maken van een afspraak, de uitslag of het testen van kinderen op het coronavirus? Lees dan verder op de pagina over coronatesten bij de GGD Zeeland.

Opnieuw laten testen

Het heeft meestal geen zin om je opnieuw te laten testen binnen 8 weken ná een positieve test. Een PCR-test kan je niet vertellen of je nog ziek bent. Het vertelt alleen of je het virus nog in je lichaam hebt of niet. Maar wanneer is het dan wel zinvol? Lees er meer over op deze pagina over opnieuw laten testen.

Kinderen testen op corona

Kinderen met klachten moeten thuisblijven en zich laten testen. Dus zowel met milde klachten als met zware klachten. Ook als ze in contact zijn geweest met iemand met corona, blijven ze thuis. We kunnen het ons voorstellen dat je vragen hebt over het testen van kinderen. Hoe gaat dat testen in zijn werk? Welke testmethode wordt er gebruikt? Deze vragen worden op de pagina ‘Kinderen testen op corona’ beantwoord.

Zelftesten

Een zelftest is een coronatest die je zelf thuis voor de zekerheid kunt afnemen. Bijvoorbeeld als je naar school of werk moet. Zelftesten zijn bedoeld als extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Door zelftesten te gebruiken kunnen besmettingen eerder opgespoord worden. Zelftesten zijn niet bedoeld om te testen bij klachten of om te testen voor toegang tot een evenement. De uitslag van een zelftest is minder nauwkeurig. Gebruik daarom zelftesten niet als je:

  • coronaklachten hebt;
  • dichtbij iemand met corona was;
  • terugkeert uit een hoog-risicogebied;

Is de uitslag van de zelftest positief? Dan heb je waarschijnlijk corona. Blijf thuis en laat de uitslag bevestigen door een test bij de GGD. Lees meer over zelftesten op de website van de Rijksoverheid.

Informatie voor toeristen in Zeeland

De Covid-19 maatregelen gelden voor iedereen die in Nederland verblijft, voor korte of langere duur. Op de informatiepagina voor toeristen staat belangrijke informatie voor toeristen die in Zeeland verblijven.

De CoronaMelder-app

Het coronavirus is er nog. Daarom kun je de CoronaMelder-app gebruiken. Elke download kan bijdragen aan de minder snelle verspreiding van het virus. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Ga voor meer informatie naar www.coronamelder.nl.

Coronavaccinatie

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Meer informatie over coronavaccinaties in Zeeland vind je op deze pagina.

Meer informatie

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. Meer informatie over uitwerking van de maatregelen van de Rijksoverheid in Zeeland staat op www.zeelandveilig.nl. Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts. GGD Zeeland is voor vragen over corona te bereiken van maandag tot en met vrijdag via 0113-249442.