Testen bij de GGD

De GGD kan testen of iemand besmet is met het coronavirus. Op dit moment geldt het testbeleid dat je bij klachten een zelftest doet. Dit geldt ook voor kinderen. Zorgmedewerkers laten zich wel bij de GGD testen.

Meer informatie over testen bij de GGD

Vaccineren

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen op afspraak de basisserie halen. Iedereen van 12 jaar kan ook de herhaalprik tegen corona krijgen. Vaccineren is gratis en vrijwillig.

Check onze website over vaccineren

Bron- en contactonderzoek

GGD Zeeland voert bij vastgestelde besmettingen met infectieziekten bij inwoners in Zeeland bron- en contactonderzoek (BCO) uit. Dit vindt voor corona momenteel alleen onder verpleeghuisbewoners plaats.

Een positieve coronatest in een zorginstelling moet gemeld worden bij de GGD. De meldingsplicht geldt voor artsen, hoofd van instelling en laboratoria. Instellingen melden een positieve coronatest via dit formulier.

Corona in Zeeland

Het Coronadashboard laat actuele cijfers zien over het coronavirus in Nederland. Op het dashboard is te zien hoeveel mensen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen, hoeveel mensen positief zijn getest op corona en hoeveel virus er in het rioolwater zit. Op basis hiervan bekijkt het kabinet welke maatregelen nodig zijn om het virus te bestrijden.

Een actueel overzicht van de situatie in Zeeland vind je hier.

Informatie van de Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft veel informatie over het coronavirus (COVID-19) verzameld op www.rijksoverheid.nl/corona. Kijk hier voor vragen en antwoorden over onder andere de herhaalprik, testen, isolatie en quarantaine en vakantie en inreisregels.