Menu

Gezond bezig?

Wanneer heb je een goede seksuele gezondheid? En hoe meet je dat? Hoe staat het er met jou voor? Durf jij makkelijk 'nee' te zeggen?

 

 

Je hebt mensen die door hun gedrag hun seksuele gezondheid ondermijnen. Zij hebben met diverse partners onveilige seks of doen dingen tegen hun zin. Welk gedrag onder welke groepen voorkomt, lees je in het onderzoek Seks onder je 25e.

 

Groepen met een hoog risico

Het team Seksuele Gezondheid van de GGD kiest ervoor om een aantal risicogroepen in Zeeland actief te benaderen. Behoor je tot een van onderstaande groepen, neem dan via de mail of het afsprakenbureau contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen doen:

 

  • Mannen die seks hebben met mannen
  • Prostituees of sekswerkers 
  • Mensen afkomstig uit landen waar veel soa voorkomt
  • Jongeren tot 25 jaar

Safe-Seksteam

Mensen met een hoog risico krijgen een gratis soa-test of hepatitis B-vaccinatie. Ook bezoekt de GGD seksshops en bordelen in Zeeland om prostituees en hun klanten te testen. Jongeren zoeken we op in buurthuizen, scholen of de horeca. Een voorbeeld hiervan is ons Safe-Seksteam. We organiseren ook preventieve acties voor groepen.

 

Iedereen is anders

Heb jij twijfels of vragen over op wie jij valt: op meisjes, jongens of allebei? Twijfel je over wie jij bent: meer een meisje, meer een jongen?

Of ben je eruit en wéét je dat je homo-, lesbische-, bi- of transgendergevoelens hebt?

Dan is iedereenisanders.nl dé plek voor jou. Hier vind je veel info en tips over 'anders' zijn.

 

Kijk op de website iedereenisanders.nl, infovoorjou.nl of stuur de LHBT jongerengroep Zeeland een berichtje via Facebook!