Menu

Keuzehulp ongewenste zwangerschap

Ben je ongepland/onbedoeld zwanger? Het zou kunnen dat je zit met veel vragen en twijfels over je zwangerschap.

Wanneer je ongepland/onbedoeld zwanger bent kun je een aantal keuzes maken:

 

  • Je kunt de zwangerschap doorzetten en je kind zelf opvoeden.
  • Je kunt de zwangerschap doorzetten en je kind laten opvoeden door een ander. Bijvoorbeeld door familie, door pleegouders of door adoptieouders.
  • Je kunt de zwangerschap afbreken.

 

Hulp bij het nemen van een beslissing 
Misschien ben je zelf nog heel jong, of heb je geen vaste partner. Of misschien weet je niet zeker of je het wel aankunt om op dit moment een kind op te voeden. Als je ongepland zwanger bent, kun je je heel onzeker voelen over wat je moet beslissen. Partners, ouders of andere mensen om je heen kunnen je hierbij ondersteunen. Soms is dat niet voldoende, of leidt het alleen maar tot meer verwarring. Dan is het mogelijk om een gesprek met een hulpverlener te hebben. De hulpverlener helpt je om je keuzes in kaart te brengen. GGD-medewerkers van de afdeling seksuele gezondheid voeren deze gesprekken uit. 

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek met een verpleegkundige? Je kunt een e-mail sturen naar sense@ggdzeeland.nl, of bellen naar 0113-249400 om een afspraak te maken. Je kunt ook doorverwezen worden door de verloskundige, huisarts, of het FIOM zelf.

 

Digitale hulpverlening FIOM
Het FIOM biedt een digitale module waarmee meisjes en vrouwen zelf aan de slag kunnen om tot een keuze over hun zwangerschap te komen. Lees hier meer over de online keuzehulp.