Menu

Bescherm jezelf tegen Hepatitis B

Hepatitis B is een ernstige soa die veel voorkomt. Je loopt een verhoogd risico als je met verschillende partners vrijt. Gebruik van een condoom maakt het risico wel kleiner, maar geeft geen volledige bescherming tegen deze soa. Gelukkig kun je jezelf tegen infectie met het hepatitis B-virus beschermen.

Als seks je werk is en voor mannen die seks hebben met mannen is een vaccinatie tegen hepatitis B gratis. Want je loopt een hoger risico om deze besmettelijke ziekte op te lopen.

 

Meer weten over de gevaren van hepatitis B? Bekijk dan dit korte filmpje.

Waaruit bestaat een hepatitis B-vaccinatie?

Een vaccinatie die volledige bescherming biedt, bestaat uit een bloedonderzoek vooraf en drie vaccinaties in een half jaar. De gratis hepatitis B-vaccinatie voor risicogroepen is te combineren met een hepatitis A-vaccinatie (geelzucht). De kosten van dit extra vaccin bedragen € 25,00.

Hoe maak ik een afspraak?

Je kunt een afspraak maken via het soa-afsprakenbureau. Het telefoonnummer is 0900-3696969 (tijdens kantooruren, 10 cent per minuut plus de eventuele kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon). De spreekuren zijn op GGD-locaties in Goes, Middelburg en Terneuzen.