Menu

Telefonisch consult

Gaat u op reis en wilt u weten of u een persoonlijk reisadvies nodig hebt? Kijk op de website van de GGD Reisvaccinaties. Hier vindt u per bestemming algemeen reisadvies. Mocht u na deze actie toch nog behoefte hebben aan een persoonlijk reisadvies, dan kunt u ook kiezen voor een telefonisch afspraak.

Wat is het telefonisch consult?

Het telefonisch consult is een extra service van de verpleegkundige, waarbij u een persoonsgebonden reisadvies kunt krijgen, zonder langs te komen.

Voor wie?

Als u vaker bij de GGD Zeeland bent geweest en minimaal twee keer bent gevaccineerd, komt u in aanmerking voor een telefonische afspraak.

Hoe werkt het?

  • Tijdens een telefonisch consult bespreken we uw gezondheidstoestand en de reis die u gaat maken. Een eventueel malariarecept en voorlichtingsmateriaal sturen we naar u toe.
  • Hebt u toch vaccinaties nodig of is uw reis e/o gezondheidssituatie te veelomvattend voor een telefonisch advies? Dan maken wij voor u een afspraak op ons spreekuur.
  • De afspraak voor een telefonisch consult maakt u via ons afsprakenbureau: 0900-8222467 of 0900-VACCINS (10 ct p/min).

Wat zijn de kosten?

Een telefonisch consult is niet kosteloos, maar we houden de kosten zo laag mogelijk. De verpleegkundige hanteert daarbij onderstaande richtlijnen:

  • Advies + verrichting (= recept, cholerastempel, brief etc.)

    1e reiziger: Telefonisch consult (€ 25,00).

    2e/3e/… reiziger: Telefonisch consult medereiziger (€ 14,50)

  • Advies zonder verrichting

    1e reiziger: Telefonisch consult herhaling (€ 14,50)

    2e/3e/… reiziger: Telefonisch advies (gratis)

  • Algemene informatie over reizen en zwanger, reizen met kinderen of korte vragen

    Telefonisch advies (gratis)

  • Nieuw boekje

    Vaccinatiepaspoort (€ 3,50) + administratiekosten (€ 14,50)

 

Deze kosten zijn mogelijk declarabel via het aanvullende pakket van de zorgverzekering. U kunt dit checken op www.vergoedingscalculator.nl .