Menu

Vaccinatieronde voor 9- en 12-jarigen

Ieder jaar zijn er twee vaccinatiecampagnes voor 9 en 12 jarigen: DTP-BMR (Difterie, Tetanus, Polio en Bof, Mazelen, Rode Hond) en Baarmoederhalskanker. Op deze pagina vind je de informatie voor 2019.

Vaccinatie DTP-BMR voor 9-jarigen

In februari 2019 start de GGD Zeeland met de (voorjaars)vaccinatiecampagne 2019 DTP-BMR (Difterie, Tetanus, Polio en Bof, Mazelen, Rode Hond) voor 9-jarigen. Klik hier voor de locaties, data en tijden van de DTP-BMR vaccinatiecampagne.

Vergeet a.u.b. niet de toegestuurde vragenlijst (bij de uitnodiging) in te vullen en mee te nemen samen met de oproepkaart en vaccinatiebewijs.

 

De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Wil je daar wat betreft kledingkeuze rekening mee houden?

Vaccinatie baarmoederhalskanker 12-jarige meisjes

In februari 2019 start GGD Zeeland de vaccinatiecampagne 2019 tegen baarmoederhalskanker. Meisjes die in 2019 13 jaar worden krijgen hiervoor een uitnodiging. Je kunt hier de locaties, data en tijden van de HPV vaccinatiecampagne vinden.

 

De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Wil je daar met je kledingkeuze rekening mee houden?

 

Vergeet a.u.b. niet de oproepkaart, het vaccinatiebewijs en de ingevulde vragenlijst uit de uitnodiging mee te nemen. In een klein aantal gevallen is het niet verstandig om een prik tegen baarmoederhalskanker te halen. Neem eerst contact met je huisarts of de GGD op als:

 

  • Je zwanger bent
  • Je koorts hebt (temperatuur hoger dan 38,5 graden Celsius)
  • Je jezelf te ziek voelt om naar buiten te gaan

 

In de wet is vastgelegd dat er bij mensen vanaf 12 tot en met 15 jaar een medische behandeling kan worden gedaan als zij dat zelf willen. Meisjes kunnen dus ook zonder ouder of voogd de vaccinatie komen halen. Vergeet niet de oproepkaart en identificatiebewijs mee te nemen.


Vragen?

Kun je echt niet op de aangegeven datum of tijd, kom dan op één van de andere dagen en/of tijden. Je hoeft dit niet door te geven. Ook hebben we de veelgestelde vragen over de vaccinaties op een rijtje gezet. Het betreft hier uitsluitend vragen over de campagne voor Zeeland. Deze vragen en antwoorden vind je rechts op deze pagina.

 

Heb je andere vragen? Neem dan contact op met GGD Zeeland via 0113-249315.