Menu

Mijn Kinddossier

De Jeugdgezondheidszorg in Zeeland werkt met ‘Mijn Kinddossier’. Dit is een online portaal waarin je belangrijke informatie vindt over de ontwikkeling van je kind. Ook kun je via Mijn Kinddossier gemakkelijk online een afspraak maken. Handig, want zo kies je een moment dat voor jou het beste uitkomt!

 

Klik hier om in te loggen op Mijn Kinddossier

 

 

Log in met je DigiD of met je DigiD met sms-functie. Wij bevelen het inloggen met een DigiD met sms-functie aan. Dit heeft een hoger beveiligingsniveau dan het inloggen met DigiD zonder sms-functie. Lees meer over beveiliging en het aanvragen van DigiD sms-functie op www.digid.nl.

 

Om Mijn Kinddossier te activeren, moet je eerst toestemming geven. Dat doe je in overleg met de jeugdarts of -verpleegkundige tijdens een bezoek aan het consultatiebureau. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het ouderlijk gezag. Wil je Mijn Kinddossier niet activeren of wordt er van je kind(eren) geen digitaal dossier bijgehouden? Dan verandert er niks voor jou.

 

Wat kun je doen in Mijn Kinddossier?

Je kunt als ouder op elk gewenst moment:

• Groeidiagrammen van je kind(eren) inzien;

• Advies van de jeugdverpleegkundige of –arts nog eens teruglezen;

• Een dagboekje van je kind bijhouden. Dit is alleen door jou in te zien en niet door de Jeugdgezondheidszorg;

• Zelf afspraken met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige plannen of wijzigen.

 

Hoe zit het met de privacy en veiligheid van Mijn Kinddossier?

Mijn Kinddossier is alleen toegankelijk voor jou als ouder en voor de Jeugdgezondheidszorg. Dus niet voor andere zorgverleners. Om in te loggen op Mijn Kindddossier heb je een DigiD code nodig. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van je kind op een grondige manier beveiligd zijn. Aan jou de keuze of je inlogt met sms-functie of zonder sms-functie. DigiD is een reeds bewezen veiligheidstechniek die voor meerdere overheidsdiensten gebruikt wordt.

 

Contact

Heb je vragen over Mijn Kinddossier? Stuur dan een e-mail aan mijnkinddossier@ggdzeeland.nl