Menu

Zwanger

En dan ben je zwanger! Een periode waarin er veel op jou en je partner afkomt. Na het goede nieuws borrelen vast ook allerlei vragen op. Als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je moet van alles regelen en klaarmaken voordat je baby komt.

Op de website van het lokale Centrum voor Jeugd en Gezin vind je belangrijke informatie over zwangerschap en een goede voorbereiding op de bevalling. Je kunt natuurlijk ook advies vragen aan je huisarts, verloskundige of gynaecoloog.

 

Kinkhoestvaccin voor zwangere vrouwen

Om jonge baby’s tegen kinkhoest te beschermen, heeft de Gezondheidsraad verschillende mogelijkheden beoordeeld en eind 2015 het advies uitgebracht om zwangere vrouwen in het derde trimester van hun zwangerschap een inenting tegen kinkhoest aan te bieden. Op deze manier worden baby’s beter beschermd tot ze oud genoeg zijn om zelf volledig gevaccineerd te zijn. De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal later besluiten of hij dit advies overneemt. Op de website van het RIVM staat meer informatie over de kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen.

 

Het kinkhoestvaccin voor zwangere vrouwen is verkrijgbaar bij de GGD Zeeland, hier zijn kosten aan verbonden die gelden voor uw eigen rekening. Klik hier  voor meer informatie.