Menu

Zwanger

En dan ben je zwanger! Een periode waarin er veel op jou en je partner afkomt. Na het goede nieuws borrelen vast ook allerlei vragen op. Als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je moet van alles regelen en klaarmaken voordat je baby komt.

 

Op de website van het lokale Centrum voor Jeugd en Gezin vind je belangrijke informatie over zwangerschap en een goede voorbereiding op de bevalling. Je kunt natuurlijk ook advies vragen aan je huisarts, verloskundige of gynaecoloog.

 

Cursusaanbod

Zwangerschap en voor het eerst in je leven vader of moeder worden is een bijzondere tijd in je leven. Voor jullie als aanstaande ouders is dit vaak ook een intense periode waarin er veel verandert. In de cursus 'Baby op komst' kunnen jullie je voorbereiden op het nieuwe ouderschap. We geven tijdens de bijeenkomsten voorlichting over zwanger zijn, (borst)voeding en over contact maken met je baby.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

- Wat merkt een baby in de buik van jullie?

- Wat moet ik meenemen naar de bevalling in het ziekenhuis?

- Mag ik seks hebben als ik zwanger ben?

En natuurlijk kun je zelf vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Geef jezelf en je partner op en bereid je goed voor op een unieke periode!

 

GGD Zeeland organiseert deze cursus samen met het CJG. Kies daarom hier de regio waar je woont:

Borsele

Goes-Noord-Beveland

Kapelle 

Reimerswaal

Schouwen-Duiveland

Tholen

Zeeuws-Vlaanderen

 

App Gezond zwangeren

Ben je zwanger en wil je zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgen? Download dan de gratis app Gezond Zwangeren. Deze app met informatie en praktische tips is gekoppeld aan het Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt.

Nieuwsgierig?

Kies hieronder voor de App Store voor iPhone of iPad of voor Google Play voor Android telefoons of tablets om de app te downloaden.