Menu

Baby

Ouders maken in de eerste jaren veel leuke en mooie momenten met hun kind door. Toch is het vaak ook een spannende periode. Jonge kinderen ontwikkelen zich snel en dat kan onzekerheid en vragen oproepen.

 

Vaste contactmomenten en onderzoek

De Jeugdgezondheidszorg werkt met vaste contactmomenten. Als je kindje tussen de vier en zeven dagen oud is, komt een medewerker van de Jeugdgezondheidszorg op huisbezoek. Je baby krijgt een gehoortest en een hielprik. In de tweede week krijg je bezoek van de jeugdverpleegkundige. Zij geeft advies en kan je vragen beantwoorden. Je krijgt van haar ook uitleg over het consultatiebureau en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Meer informatie over:

De gehoorscreening

De hielprik

 

Benieuwd hoe de hielprik en gehoorscreening worden uitgevoerd? Heleen laat het zien in dit filmpje.

 

 

Consultatiebureau

Na twee huisbezoeken volgt de GGD de gezondheid van je kind verder op het consultatiebureau. Zeker in het eerste jaar bezoek je dat regelmatig. Op het consultatiebureau werken artsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor 0- tot 4-jarigen. Zij volgen de groei en de ontwikkeling van je baby. Verder doen ze onderzoek en geven ze inentingen tegen (kinder)ziektes en advies.

Vragen?

Het kan natuurlijk zijn dat je vragen hebt over de gezondheid of ontwikkeling van je kind. Neem dan contact op met de jeugdverpleegkundige in jouw regio.

 

 

Cursusaanbod

Het cursusaanbod voor ouders of verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar verschilt per regio.Sommige cursussen worden gegeven door een CJG bij jou in de buurt. Wanneer er in jouw regio een cursus aangeboden wordt door de GGD dan kun je dat op deze pagina vinden.

 

Op dit moment worden er geen cursussen aangeboden.

App Gezonde baby

Wil jij ook het beste voor je baby, maar heb je af en toe wel een vraag wat te doen? Download dan de gratis app Gezonde Baby. Deze app met informatie en praktische tips is gekoppeld aan het Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt.

Nieuwsgierig?

Kies hieronder voor de App Store voor iPhone of iPad of voor Google Play voor Android telefoons of tablets om de app te downloaden.