Menu

Inspecties en advies

Een belangrijk middel in de strijd tegen infectieziekten is een goede hygiëne. Het team Technische Hygiëne Zorg van de GGD Zeeland adviseert en inspecteert instellingen, bedrijven en ondernemers over hygiëne en infectiepreventie.

 

Onze inspecteurs houden onder meer toezicht op:

 

  • studio's die tatoeëren of piercen
  • schepen in de haven van Terneuzen

 

Tatoeages en piercings

Iedereen die tatoeëert of piercings zet moet zich aan wettelijke hygiëneregels houden én een vergunning hebben. De GGD inspecteert de hygiëne en reikt de vergunningen uit. Weten waar u veilig een tatoeage of piercing kan laten zetten? Bekijk dan het overzicht van studio's, schoonheidssalons en juweliers met een vergunning op deze website.

 

Internationaal varende schepen

De GGD Zeeland inspecteert schepen in de haven van Terneuzen om ze het 'Ship Sanitation Certificaat' te verstrekken. Dit certificaat moet verplicht aan boord zijn van internationaal varende schepen om te voorkomen dat infectieziekten zich wereldwijd kunnen verspreiden. Meer weten of een certificaat aanvragen? Lees hier verder.

 

Hygiëne-advies voor instellingen

Wij adviseren verpleeghuizen en woonzorgcentra over hoe medewerkers infecties voorkomen door hygiënisch te werken. Daarnaast bieden we aan verschillende maatschappelijke organisaties hulp bij het werken volgens de landelijke hygiëneregels. Verder overleggen onze adviseurs met de organisaties van publieksevenementen over maatregelen om hygiënerisico’s te beperken. De landelijke hygiëneregels vindt u hier.

 

Vragen?

Bel voor vragen of advies het team Technische Hygiëne Zorg van de GGD: 0113 249456.