Menu

Actueel

Uitnodiging Depressie in Zeeland

8 maart 2019

Depressie is een ernstige ziekte. Een depressie heeft veel impact: voor de persoon zelf, zijn of haar naaste omgeving en de maatschappij. 15.000 Zeeuwen in de leeftijd van 19 en ouder hebben ernstige depressieve klachten. Dit komt overeen met 5% van de volwassen inwoners. Zij hebben een depressieve stoornis of hebben een groot risico hierop. Ruim 119.000 Zeeuwse inwoners van 19 jaar en ouder (39%) heeft milde depressieve klachten. Het risico op depressie is bij hen matig verhoogd.

 

Hoe pakken we het aan?
Het Trimbos-instituut organiseert samen met de GGD Zeeland een bijeenkomst om kennis uit te wisselen over depressie: Wat is het? Waarom is preventie nodig en bij wie? Wat gebeurt er al? En waar liggen nog kansen? De focus ligt op het voorkomen van een depressie en van depressie gerelateerde klachten zoals angst, stress en burn-out. Ook initiatieven voor het versterken van mentale gezondheid komen aan bod. Naast een algemeen deel gaan we in twee groepen met elkaar in gesprek over huidige preventie-activiteiten gericht op jeugd (0-24 jaar) en volwassenen (25-64 jaar). Met deze bijeenkomst willen we de deelnemers inspireren om samen met het thema aan de slag te gaan.


Voor wie?
Gemeenten, organisaties en instellingen die actief zijn of willen worden met depressiepreventie of mentale gezondheidsbevordering in het domein van publieke gezondheid of het sociaal domein. We denken dan onder meer aan ambtenaren Volksgezondheid, Jeugd, Wmo en WiZ, en aan professionals in zorg en welzijn, onderwijs, GGZ en GGD.


Waar en wanneer?
Op woensdag 3 april van 13.00 tot 16.00 uur, bij de GGD Zeeland in Goes.

 

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie?

Klik hier om u aan te melden voor deze bijeenkomst.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leonie Ernst, leonie.ernst@ggdzeeland.nl of Marja van Bon-Martens, mbon@trimbos.nl.

VorigeTerug naar overzichtVolgende