Menu

Actueel

'Sam de Waterman' laat kinderen meer water drinken op school

21 februari 2018
Dankzij project 'Sam de Waterman' is het water drinken op de 15 deelnemende Zeeuwse basisscholen met 7% toegenomen! Door water drinken op een speelse manier te stimuleren laten schoolkinderen ongezonde zoete drankjes staan en kiezen ze voor water.

Onderzoek HZ University of Applied Sciences

Op 15 basisscholen in Zeeland is de eerste periode van het water-drink-project Sam de Waterman nu afgerond. Verpleegkunde studenten van de HZ hebben in deze periode onder begeleiding van het Lectoraat Healthy Region onderzoek gedaan naar het drinkgedrag van kinderen in groep 1 en 2. Dit onderzoek is uitgevoerd bij 9 scholen aan de hand van een turflijst en interviews met leraren. Zij zijn gestart met een nulmeting bij aanvang van het project en hebben het project afgesloten met een eindmeting. De reacties waren over het algemeen erg positief; “De kinderen vonden het Sam de Waterman project leuk en zijn zich nu bewuster van het belang van water. Zij zagen Sam als een voorbeeldfiguur, ze willen zijn zoals Sam.” - aldus een leerkracht van groep 2.

 

Vervolg

De Sam de Waterman projectgroep gaat zich de komende tijd buigen over een vervolg van het project. De ambitie is om Sam de Waterman aan te bieden aan alle groepen 0, 1 en 2 in heel Zeeland.

 

Binnenkort verschijnt er een factsheet met alle resultaten van dit onderzoek.

 

 

 

VorigeTerug naar overzichtVolgende