Menu

Actueel

Onthulling Gezonde School vignet Archipelschool De Branding in Vlissingen

30 oktober 2018

Op woensdag 7 november wordt het vignet Gezonde School onthuld bij de ingang van basisschool De Branding in Vlissingen. Na de feestelijke onthulling schuiven de leerlingen van De Branding aan voor het Nationaal Schoolontbijt.

 

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het structureel verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. De Branding heeft het vignet ontvangen voor het thema Voeding en is nu aan de slag met het thema Welbevinden. Met het vignet Gezonde School laat De Branding zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

 

De Branding zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat met aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

 

Voor het themacertificaat Voeding heeft De Branding de volgende activiteiten ingezet:
Nationaal Schoolontbijt, Ik Eet het Beter (speciale lesprogramma’s voor groep 5 t/m 8), EU-Schoolfruit en smaaklessen.

 

Na het onthullen van het vignet gaan de kinderen naar binnen, om aan te schuiven voor een gezond en lekker ontbijt. Zo leren ze op een gezellige manier hoe belangrijk het is om elke dag te ontbijten en wat je ’s ochtend het beste kunt eten.

Een gezonde leefstijl in het DNA van elke school, dat is de missie van het programma Gezonde School van GGD-GHOR Nederland. GGD Zeeland en SportZeeland werken actief samen om in Zeeland zoveel mogelijk scholen te laten aanhaken bij De Gezonde School-aanpak. Deze aanpak helpt scholen om planmatig en structureel te werken aan gezondheid en aan een gezonde leefstijl van leerlingen. Gezondheid in het DNA van elke Zeeuwse school; dat is onze ambitie!

Voor meer informatie over de Gezonde School in Zeeland kijk op www.ggdzeeland.nl/gezondeschool.

VorigeTerug naar overzichtVolgende