Menu

Actueel

Ik Pas: zet je alcoholgebruik op pauze

9 februari 2018

Veel mensen hebben onbewust een patroon te hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. IkPas is een jaarlijkse terugkerende actie in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: Gezamelijk zetten we ons alcoholgebruik even op pauze.

 

Je kunt kiezen uit 2 varianten. De 40 dagen actie loopt van Aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 14 februari 2018 tot en met zondag 25 maart 2018. De 30 dagen actie beslaat bijna een maand en begint altijd op 1 maart, dit jaar op een donderdag. De actie loopt dan tot en met 30 maart 2018.

 

Waarom meedoen?

- 70% drinkt structureel minder na IkPas; uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de deelnemers een halfjaar na de actie nog steeds ruim 30% minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas.

- 54.3% voelt zich fitter; door geen alcohol te drinken voel je je fitter. Dit wordt door 54.3% van de deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakte bijvoorbeeld ook melding van persoonlijke toptijden bij ’t hardlopen.

- 43.5% doorbreekt gewoontegedrag; meedoen met IkPas betekent je gewoontes doorbreken. Maar liefst 43,5% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan.

Meedoen? Schrijf je in via www.ikpas.nl!

VorigeTerug naar overzichtVolgende