Menu

Actueel

GGD Zeeland start proef met gratis SOA thuistesten voor jongeren tot 25 jaar

1 juni 2017

De afdeling Seksuele Gezondheid van GGD Zeeland is gestart met een proef om gratis SOA thuistesten aan te bieden voor jongeren tot 25 jaar.

Het doel van de proef is om meer SOA’s op te sporen bij een doelgroep die niet zo snel op een spreekuur komt, maar wel gewend is om producten op internet te bestellen.

 

Chlamydia komt bijvoorbeeld veel voor bij jongeren. Deze SOA blijft vaak onopgemerkt omdat er niet altijd klachten uit voortkomen. Natuurlijk kan deze SOA worden voorkomen door met een condoom te vrijen. Testen op SOA kan bij de huisarts of de GGD. Bij de GGD zijn SOA testen voor jongeren tot 25 jaar gratis.

 

Per 1 juni hoeven jongeren niet meer in alle gevallen op het spreekuur te komen. Ze kunnen via de website van de GGD Zeeland een aanvraag doen voor een thuistest.

Daarna kunnen ze de test afhalen op verschillende plaatsen in de provincie. Nu bij de GGD in Goes en een apotheek in Vlissingen en Zierikzee. In juni komen er twee afhaallocaties in Zeeuws-Vlaanderen bij. Vervolgens voert de jongere de test zelf thuis uit en stuurt hem op naar het laboratorium. De testen zijn van dezelfde goede kwaliteit als de testen die bij de GGD in de spreekkamer worden gebruikt.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van een SOA thuistest.

 

VorigeTerug naar overzichtVolgende