Menu

Actueel

GGD Zeeland biedt gratis Hepatitis B vaccinatie aan tijdens Dancetour Goes

26 juli 2018

Dit jaar pakken we het anders aan! We laten mannen die seks hebben met mannen niet naar ons toe komen voor voorlichting en vaccinaties, maar we zoeken ze op. Tijdens Dancetour Goes aanstaande zondag 29 juli vaccineert de GGD Zeeland gratis mannen die seks hebben met mannen tegen Hepatitis B. Waarom nu juist deze mannen? Zij lopen namelijk het meeste risico om Hepatitis B op te lopen. Het Safe Seks team van GGD Zeeland is in de middag aanwezig om veilig vrijen te promoten onder jongeren. 

 

Hepatitis B is een infectieziekte van de lever en één van de meest ernstige infectieziekten ter wereld. Ieder jaar eist de ziekte meer dan een miljoen mensenlevens. De sterfte is het hoogst in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Maar ook in Europa sterven jaarlijks ongeveer 25.000 mensen aan deze infectie, dat is 70 per dag. Via direct contact met bloed of via prik-, snij-, spat-, of bijtaccidenten en via (onbeschermd) seksueel contact lopen mensen risico op besmetting.

 

Het hepatitis B virus is dus ook een SOA. Mannen die seks hebben met mannen en sekswerkers komen in aanmerking voor een gratis hepatitis B vaccinatie. Een volledige vaccinatie bestaat uit drie vaccinaties die worden toegediend binnen een half jaar. Tijdens de eerste vaccinatie wordt ook bloed afgenomen. 

 

Vanaf de start van de Dancetour op zondagmiddag, zullen mannen die seks hebben met mannen actief worden aangesproken door het Safe Seks team om zich te laten vaccineren. De vaccinatie en bloedafname kan ter plekke geregeld worden onder Coffeeshop Plan B. Hier zit van 14.00 tot 18.00 uur een verpleegkundige de GGD Zeeland. Hij zal wat korte vragen stellen, bloed afnemen en de eerste vaccinatie meteen toedienen. De overige twee vaccinaties worden gegeven op de GGD locaties.

 

VorigeTerug naar overzichtVolgende