Dit geldt niet voor zorgmedewerkers en zwangere vrouwen. U kunt gewoon een afspraak maken voor de noodzakelijke vaccinaties. Ook reizigers met een immuunstoornis of reizigers die immuun onderdrukkende medicijnen gebruiken, die na 1 juni vertrekken, mogen op het spreekuur komen.  U hebt meestal meerdere consulten nodig voorafgaand aan een reis. Mocht er een andere reden zijn dat u dringend vaccinaties of reisadvies nodig hebt, mag u een afspraak maken.

Afspraken voor herhaalvaccinaties kunnen zonder problemen worden uitgesteld, wanneer u voorlopig niet gaat reizen. Bijvoorbeeld: een 2e hepatitis A vaccinatie of een 3e hepatitis A/B vaccinatie (Havrix, Twinrix) mag uitgesteld worden tot het najaar. Hiervoor worden dus tijdens de sluitingsperiode van de scholen ook geen afspraken gemaakt.

Mensen die vóór 1 juni op reis gaan, zijn van harte welkom voor hun vaccinaties en malariatabletten. Bestaande afspraken kunnen gewoon doorgaan.

Het risico op besmetting tijdens een vaccinatiespreekuur is klein wanneer u zich houdt aan goede hoest- en handenhygiëne. Dat betekent: Kom niet naar het spreekuur als u hoest, niest of koorts hebt. Verzet dan uw afspraak naar 2 weken later.

Wanneer u geen klachten hebt, zorgen wij ervoor dat u op de GGD- locatie uw handen kunt desinfecteren.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.