Een persoon uit Oost-Souburg en tweede persoon uit Sas van Gent zijn besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. De persoon uit Oost-Souburg ligt in thuisisolatie en de persoon uit Sas van Gent ligt in het ziekenhuis.

GGD Zeeland volgt richtlijnen RIVM
Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts en hoesten en benauwd zijn moeten thuis blijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Wat kan je zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heb je geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten.

Heb je vragen?
Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van het RIVM. Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederlandwereldwijd.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351.