Sinds gisteren zijn zes mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Zeeland. Het betreft inwoners uit Tholen (3), Hansweert, Lewedorp en Vlissingen. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 63. Er zijn in totaal twee personen in Zeeland overleden aan de ziekte.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Het testbeleid is aangepast om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

Wat kan je zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heb je geen klachten? Vermijd grote groepen, houdt in elk geval een afstand van 1,5 meter tot andere personen aan en werk thuis als het kan. Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en beperk (sociale) contacten.

Heb je vragen?
Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van de Rijksoverheid. Ga voor gezondheidsgerelateerde vragen en antwoorden naar de website van het RIVM. Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351 (vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351).

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie de website van GGD Zeeland en volg de informatie van de overheid via www.zeelandveilig.nl.