Vanmorgen vroeg is GGD Zeeland geconfronteerd met vandalisme op de vaccinatielocatie Studio A58 in Middelburg. Rond 04.30 uur werd een man gesignaleerd die schade aanbracht aan de tent bij de ingang. Een beveiliger schakelde de politie in, waarna de man kon worden aangehouden. De man wordt verhoord en de politie is een onderzoek gestart.

Iedereen in Nederland heeft vrijheid van meningsuiting. GGD Zeeland erkent dat er verschillende visies op vaccineren bestaan. Visies die niet overeenkomen met de werkzaamheden die wij uitvoeren. Iedereen heeft het recht om zijn of haar mening hierover kenbaar te maken en om het gesprek met een ander aan te gaan. Vandalisme, geweld, intimidatie of bedreiging is daarvoor niet de manier. Het incident van vanmorgen is daarom onacceptabel. De veiligheid van de bezoekers en de medewerkers van de vaccinatielocaties staat voorop.

Het incident heeft geen invloed op de opening van de vaccinatielocatie of de geplande afspraken. De vaccinatielocatie in Middelburg is vandaag geopend voor iedereen die een afspraak gepland heeft, en iedereen die tijdens de vrije inloop tot 16.00 uur langskomt voor een eerste vaccinatie.