Op 9-jarige leeftijd krijgen kinderen een Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (DTP)-vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio. De DTP-vaccinatie is de laatste in de serie kindervaccinaties tegen difterie, tetanus en polio. Met deze vaccinatie zijn kinderen langdurig beschermd tegen deze besmettelijke infectieziekten.

De BMR Bof, mazelen, rodehond -vaccinatie beschermt tegen de bof, mazelen en rodehond. Kinderen krijgen twee keer de BMR-vaccinatie, met 14 maanden en als ze 9 jaar zijn. Alle 9-jarigen ontvangen voor de vaccinatiecampagne DTP-BMR vanzelf een oproep.

Oproepbrief

In verband met de Corona maatregelen willen we je vragen om je zo veel mogelijk te houden aan de aangegeven locatie en tijdstip. In de oproepbrief zijn op de achterzijde de data, tijden en plaatsen vermeld waarop de vaccinaties in de verschillende gemeenten zullen plaatsvinden. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je op een van de andere locaties terecht, deze staan ook vermeld op de uitnodiging.

Ben jij opgeroepen? Vergeet dan niet je identiteitskaart, je vaccinatiebewijs en de uitnodiging met ingevulde vragenlijst mee te nemen. De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Wil je in je kledingkeuze hier rekening mee houden?