1. Uit bron- en contactonderzoek blijkt dat de persoon besmet is geraakt in Zeeland, waardoor de vakantieverblijfplaats als ‘nauw contact’ gezien moet worden;
  2. Uit bron- en contactonderzoek blijkt dat de persoon niet besmet is geraakt in Zeeland, waardoor de vakantieverblijfplaats als ‘overig contact’ gezien moet worden.

Met betrekking tot de positief geteste persoon en diens familie die op vakantie waren op Roompotpark in Cadzand-Bad heeft de Belgische RIVM (Sciensano) geconcludeerd dat de besmetting niet in Zeeland is opgelopen. Op basis van het in België uitgevoerde bron- en contactonderzoek is het vakantiepark aangemerkt als ‘overig contact’.

In deze situatie betekende dat, dat de patiënt gevraagd is om zelf Roompot hiervan op de hoogte te brengen. Vervolgens heeft Roompot direct contact opgenomen met GGD Zeeland. Roompot heeft hiermee goed en adequaat gehandeld. De verdere afhandeling is een zaak van de Belgische gezondheidsautoriteit.

Als de Belgische gezondheidsautoriteit reden had gehad om aan te nemen dat de besmetting in Zeeland was opgelopen, dan was via het LCI (Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding) GGD Zeeland direct geïnformeerd. De informatielijnen zijn daarom volgens protocol toegepast.