Verhoging doorstroom
Eerst werden de testen afgenomen in twee testunits aan de achterzijde van ZorgSaam ziekenhuis De Honte. Om de doorstroom te verhogen is er gekozen voor een teststraat in plaats van een testlocatie. Daarnaast zorgt het voor meer gemak voor de mensen die zich laten testen. In tegenstelling tot een testlocatie, waar uitgestapt moet worden om binnen getest te kunnen worden, kun je door een teststraat rijden zonder uit te hoeven stappen. Natuurlijk is een teststraat ook toegankelijk met de fiets, op een scootmobiel of lopend.

Afspraak coronatest
Heeft u klachten passend bij het coronavirus? Maak dan een afspraak. Dat kan op twee manieren. Door te bellen naar het landelijke nummer 0800 – 1202. Dit kan dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur. U heeft hiervoor uw burgerservicenummer (BSN) nodig. Online een afspraak maken kan ook, via Rijksoverheid.nl/coronatest. Om online een afspraak te kunnen maken heeft u uw DigiD nodig. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen.

Zeven teststraten in Zeeland
Zeeland heeft nu in totaal zeven teststraten: Goes, Hulst, Oostburg, Terneuzen, Sint-Maartensdijk, Vlissingen en Zierikzee. Daarnaast heeft GGD Zeeland een team dat testen uitvoert bij mensen thuis, die niet mobiel genoeg zijn om een testlocatie te bezoeken.