Joke Gaemers, Directeur Publieke Gezondheid: “GGD’en staan al decennialang voor de publieke gezondheid van alle Nederlanders: wij willen dat iedereen zo gezond en veilig mogelijk kan leven. Om dat weer meer mogelijk te maken, moeten we met elkaar corona onder controle krijgen. Vaccineren levert hieraan een hele belangrijke bijdrage. We hebben ontzettend hard gewerkt om zorgvuldig van start te kunnen gaan. Ook zijn we heel blij met de Zeeuwse vaccinatiebereidheid. Tot nu toe hebben bijna alle mensen die een uitnodiging hebben gehad, ook een afspraak gemaakt. Dat draagt enorm bij aan het op peil kunnen houden van de Zeeuwse zorg continuïteit en dus aan de zorg voor onze kwetsbaren en ouderen.”

De GGD Zeeland vaccineert straks ook de thuiswonende ouderen en mensen tussen de 18 en 60 jaar zonder medische indicatie. Jan Lonink, voorzitter Veiligheidsregio Zeeland: ”Sinds de uitbraak van dit virus kijken wij al uit naar dit moment. We doen steeds alles om het virus te controleren, maar met de start van het vaccineren zetten we de eerste echte stap op weg naar het einde van deze crisis. Ook in Zeeland is hard gewerkt en zijn we er klaar voor. Het hoge aantal aanmeldingen geeft nu al veel vertrouwen dat we met elkaar corona kunnen terugdringen.”

De vaccinatie-locatie in Terneuzen opent 25 januari. Zorgpersoneel dat een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. Meer informatie over de vaccinatie vind je op www.coronavaccinatie.nl.