In de stad Wuhan, in het binnenland van China, is een uitbraak van een nieuw coronavirus. Ook buiten China zijn er meldingen van besmettingen vooral bij mensen die onlangs in het gebied zijn geweest. De meeste patiënten hebben longklachten en koorts. In Nederland zijn er nog geen besmettingen gemeld.

Er is nog veel onbekend over dit virus. Op dit moment doen de Chinese autoriteiten onderzoek naar het virus en de bron van de besmettingen. Mocht u onlangs (de afgelopen 14 dagen) teruggekeerd zijn uit Wuhan en griep ontwikkelen, neemt u dan telefonisch contact op met uw huisarts.

GGD Zeeland bereidt zich voor op de eventuele komst van het virus naar Nederland en volgt daarbij de richtlijnen en protocollen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid, de kans op verspreiding naar Nederland en adviezen voor reizigers staan vermeld op de RIVM-website. Bij vragen kunt u contact opnemen met het team infectieziekten van GGD Zeeland via: 0113 – 249400.

Radio-interviews met GGD-arts infectieziekten:
28-01-2020 – Luister hier het interview in het programma ‘Goedemorgen Zeeland’ over het coronavirus.
05-02-2020 – Luister naar het interview in het programma ‘ De Zeeuwse Kamer’ van Omroep Zeeland via https://www.omroepzeeland.nl/radio (scrollen naar De Zeeuwse Kamer, klik op omroepzeeland – Zeeuwse Kamer Coronavirus (5-2-20)).