Het gaat om een inwoonster van gemeente Goes. Zij is direct volgens de hiervoor geldende protocollen opgevangen en is samen met haar gezinsleden in thuisisolatie. GGD Zeeland is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen wanneer de medewerker besmet is geraakt en met wie deze contact heeft gehad. Adrz medewerkers die in contact zijn gekomen met de medewerker, zijn direct op de hoogte gesteld en waar nodig zijn maatregelen genomen. Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd.

We blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen”, laat GGD Zeeland weten. Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden dan volgt isolatie van de patiënt, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder kan verspreiden.

In Zeeland zijn op dit moment twee inwoners besmet. Vrijdagavond 6 maart maakte GGD Zeeland bekend dat een inwoonster uit Scharendijke (Schouwen-Duiveland) besmet is geraakt en in thuisisolatie zit.

Heb je vragen?

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts. Met algemene vragen over het coronavirus (Covid-19) kun je bellen met 0800-1351, of de veel gestelde vragen en antwoorden raadplegen op de website van het RIVM.
GGD Zeeland is voor vragen over het virus te bereiken via: 0113-249 480. Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederlandwereldwijd.